Spektrumkörerna
Spektrumkörerna jobbar med körsång i alla musikgenrer och även med musikaler, egna produktioner och sceniska uppsättningar samt med olika uppdragssjungningar.

Mini-Spektrum
6-9 år
Körlek, rytmik och grundläggande körträning

Spektrum
9-13 år
3-stämmig körsång för extra sångintresserade barn

Spektrum Teens
(Steens) 13-20 år
4-stämmig körsång för extra sångintresserade ungdomar


Spektrumkörerna har tex anlitats i samband med:
Astrid Lindgrens Litteraturprisutdelning på Skansen, Global Friends utdelning av Worlds Childrens Prize for the Rights of the Child på Gripsholms slott, Confidencens anordnande av Drottningens stödkonsert för Childhood Foundation samt i samband med olika TV-inspelningar.
 

PP-kören – en prova-på-kör för vuxna
Här gäller sångglädje på hög nivå och körsång på nybörjarnivå. Ca 100 sångare i åldrarna 17-83, ifrån Stockholm till Södertälje och allt däremellan, kommer hit för att under en tioveckorsperiod öva körsång tillsammans. Alla röster duger! Vi gör två temaperioder per år som båda avslutas med workshopdag, tillsammans med musiker och artister, samt ett par mycket uppskattade och välbesökta konserter.

 

NYHET!                                                                       Kul Kör för Kunniga Körsångare - Four K              Sångglädje är förstås grunden och i denna kör jobbar vi på en avancerad nivå som kräver god körvana och notkunskaper. Vi jobbar med många olika genrer och med sceniska framföranden. Detta är en kör för dig som vill jobba på en musikaliskt hög nivå, men också är intresserad av att göra körsång sceniskt intressant. Eftersom kören är nystartad finns inga givna regler eller traditioner. Dem ska vi bygga upp tillsammans och vi är öppna för körsångframträdanden som sträcker sig allt ifrån enkla konserter till scener och teatrar som behöver vår musikaliska hjälp.

 

                        Årets barn- och ungdomskörledare 2009 Marie Bejstam och Charlotte Rider Norlander tillsammans med kör-"gurun" Eric Ericsson.

 

Information
För mer information och anmälan till alla körerna se På Gång>> eller besök: www.spektrumkorerna.se. Där kan ni även se många bilder från verksamheten!

 

 
 

 S
keppsholmslägret
Ett barnkörläger för 9-13-åringar
som äger rum på Skeppsholmen årligen veckan innan midsommar.
Mer information>>

 

 

  Ny CD! Nytt nothäfte!

  Spektrumkören tillsammans med   musiker  från Peru, Moçambique och   Sverige bjuder på sånger från Sverige   och Latinamerika - ¡Vamos Amigos!

  Lyssna och beställ här>>